Składniki na naleśniki (2-3 małe):
- 1 jajko
- kilka łyżek mleka (ja dałam mleko migdałowe)
- 1 łyżeczka skrobii kukurydzianej
- 1 łyżeczka odłuszczonego mleka w proszku
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżeczki ksylitolu
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- opcjonalnie: pół banana i kilka kropel aromatu bananowego (mój krem dziś jest bananowo-czekoladowy)
Naleśniki smażymy jak normalne na patelni bez tłuszczu (czasem ciężko przewrócić). Składniki na krem blendujemy na gładką masę, substancję słodzącą dajemy na oko, właściwie na smak i możemy wybrać co tam chcemy do słodzenia.
Kremu wychodzi z tych składników całkiem sporo, więcej niż na 2 naleśniki.
Smacznego!
Uwielbiam naleśniki. A Twój przepis jeszcze bardziej mnie kusi.
OdpowiedzUsuńpycha! musze sama zrobic :) dodaje do obs :)
OdpowiedzUsuń